Boka kurs

Kortare teambuilding
- arrangemang och föreläsningar

Behöver du svetsa samman din arbetsgrupp, genomföra en bra start i din projektgrupp eller arrangera en kickoff i din organisation som belyser behovet av samarbete, kommunikation och problemlösning. Vi erbjuder olika kortare arrangemang, aktiviteter och föreläsningar.

Bygget - ett skapande lagarbete

Gruppens uppgift är att tillsammans bygga en bastu. En annorlunda och rolig uppgift som sätter din grupp på prov. Gruppmedlemmarna kommer också att upptäcka att det går att flytta berg och spränga gränser när gruppen ställs inför en rejäl utmaning.

Planering, byggande av arbetsorganisation och ledningsstruktur, produktion och utvärdering är moment som ingår. Efter bastubygget väntar taklagsfest och ett bastubad i den självbyggda vedeldade bastun.

Därefter väntar en välförtjänt middag. Arrangemanget omfattar även utvärdering, teoripass och analys av hur gruppen kan förbättra och utveckla sitt arbetssätt och sina framgångsfaktorer. Genomförandet sker under en dag, kväll samt nästkommande dags förmiddag.

Middagsäventyret

Gruppens gemensamma mål för dagen är att bygga upp en festlokal samt arrangera sin egen middag. För att kunna skapa detta får gruppen hjälpas åt med alla de sysslor som krävs för att kunna arrangera middagen. Det behöver byggas en kåta med möbler, införskaffas ingredienser, tillverka en eldstad, tillreda en tre rättersmåltid med mera.

Det kommer att krävas att gruppen strukturerar och fördelar arbetsuppgifterna till rätt personer som har kunskap att klara uppgifterna Det kommer också att krävas kommunikation, planering, problemlösning och parallellitet för att lyckas. Kort sagt får gruppen träna på ett antal viktiga nycklar för sin egen grupputveckling. Precis som för bastubygget väntar en välförtjänt middag.

Arrangemanget omfattar även utvärdering, teoripass och analys av hur gruppen kan förbättra och utveckla sitt arbetssätt och sina framgångsfaktorer. Genomförandet sker under en dag, kväll samt nästkommande dags förmiddag.

Från grupp till effektivt team - att skapa bättre resultat genom varandra

Ett arrangemang vars syfte är att öka gruppens prestationsförmåga och effektivitet. Här ges verktygen för att nå bättre resultat genom varandra. Praktiska övningar varvas med teori och reflektion. Vi skräddarsyr teamutvecklingen till form och innehåll utifrån arbetsgruppens behov. Genomförandet beräknas ta mellan fyra och åtta timmar.