Boka kurs

Våra kursgårdar stimulerar reflektion och effektiv inlärning

Vi har valt att förlägga våra UGL utbildningar till miljöer utöver det vanliga. Vi är övertygade om att natursköna miljöer förstärker lärandet och upplevelsen av utbildningen.

Rofyllda och vackra miljöer bidrar till att komma ifrån det hektiska som präglar mångas vardagsliv. Det bidrar till att skapa lugn, trygghet och ökade möjligheter för reflektion. Under en UGL vecka är det nödvändiga förutsättningar för att kunna vara "här och nu".

På våra kursgårdar är servicen och bemötadet mycket bra. Personalen har förståelse för dynamiken i våra kurser och vårt behov av exempelvis flexibla tider. Det ska vara enkelt att vara gäst på de kursgårdar vi använder oss av.

Rönneberga konferens

Ottsjöakademin lägger från och med 2014 huvuddelen av sin UGL utbildningar på Rönneberga konferensanläggning. Här finns en miljö för effektiv inlärning och reflexion. Anläggningen ligger i en idyllisk skärgårdsmiljö på Lidingö strax utanför Stockholm. Här bor du mycket bekvämt och äter gott.

Boende och rummen
Samtliga rum har dusch/badkar, WC, telefon och kostnadsfritt trådlöst nätverk. 
Under UGL veckans pauser finns möjligheter till strandpromenader, cykelturer och bad/bastu i anläggningens nya bad och rekreationsanläggning. Cyklar och stavar finns att låna. Läs gärna mer på www.ronneberga.se.

Maten
Köket utgår från närproducerade råvaror och serverar både klassiska och nyskapande rätter. Vegetariska alternativ finns självklart. För dig som är gluten- eller laktosintolerant serveras alternativ mat.

Kommunikationer
Från Stockholms central tar det ca 20 minuter med bil. med kollektivtrafiken tar det ca 45 minuter. Från Arlanda tar det med bil ca 50 minuter. samarbetsavtal finns med taxibolag. Ottsjöakademin hjälper dig gärna att beskriva lämpligaste färdvägen till Rönneberga.

Älvkarleö Herrgård

Vid Dalälven i det natursköna Uppland ligger Älvkarleö bruk och herrgård. Omgiven av lugn och skönhet, långt ifrån stress och buller, men ändå bara en och en halv timmars resa från Stockholm. Här finns en miljö för utbildning, effektiv inlärning och reflexion. Miljön bjuder även in till promenader och motionsaktiviteter under UGL utbildningen.

Boendet och rummen 
På Älvkarleö Herrgård bor du mycket bra i nyrenoverade rum, samtliga utrustade med dusch och WC.

Omsorg om maten 
Både för välbefinnandet och hälsan är maten viktig. Maten ska ge dig den energi och näring som du behöver och den ska vara vacker att titta på. Älvkarleö serverar näringsrik och vällagad mat med råvaror valda med omsorg som får många lovord från gästerna. Älvkarleö serverar såväl kött-, fisk-, kyckling- och vegetariska rätter. För den som är gluten- eller laktosintolerant eller har annan kost serveras alltid alternativ mat.

Hitta till Älvkarleö Herrgård 
Älvkarleö ligger med kort och bekvämt reseavstånd med tåg eller bil från Stockholms- och Mälardalsregionen. Från Gävle- Sandvikenregionen är det endast ett fåtal mil till kursgården. Men även från Norra och Södra Sverige når du Älvkarleö inom inte alltför många timmars resa. Med tåg/flyg till Arlanda och därefter Upptåget till Älvkarleby station kan du starta resan under måndag morgon och nå kursgården till kursstarten måndag förmiddag. För dig som ändå vill anlända under söndag kväll har vi avtal med Älvkarleö Herrgård som innebär att du kan anlända under söndagskvällen utan extra kostnad.

Med Tåg 
Ta Upptåget från Upplands Väsby, Arlanda, Uppsala, Tierp eller Gävle. Därefter taxi två km. För tidtabell besök www.ul.se

Med Flyg 
Till Arlanda. Därefter Upptåget från Arlanda till Älvkarleby station. Därefter taxi två km.

Med Bil
Från Stockholm/Uppsala E4 norrut mot Sundsvall. Följ E4:an, förbi ”Dragongate” över Dalälven. Tag sedan första avtagsvägen till höger mot Älvkarleö och följ den mindre vägen cirka 7 km. Se skyltar ”Älvkarleö”. Herrgården ligger på vänster sida med skylt vid vägen. Avstånd från Stockholm 15 mil. Avstånd från Uppsala 8 mil.

Från Gävle, Sandviken Följ E4 söderut, tag första avtagsvägen till höger efter Gävle mot Älvkarleö. Tag sedan höger och följ den mindre vägen cirka 7 km. Se skyltar ”Älvkarleö”. Herrgården ligger på vänster sida med skylt vid vägen. Avstånd från Gävle 2,5 mil.

Ottsjö Fjällhotell

Mitt i den jämtlänska fjällvärlden i södra årefjällen, inbäddad mellan fjäll, skogar och sjöar ligger Ottsjö. En fjällby med lång historia och rik på traditioner. Fjällhotellet ligger belägen på en sydsluttning med en bedårande vacker vy över Anaris-Lunndörrs- och Trondfjällen. Här ges du genuina fjällupplevelser samt fjällvärldens flottast utsikt. Ottsjö fjällhotell har 19 moderna och fräscha rum med toalett och dusch på rummen

Miljön stimulerar reflexion och effektiv inlärning
Ottsjöakademin ägde och drev fjällgården/fjällhotellet under många år. Vid två tillfällen per år-höst och vårvinter, när det är som vackrast i Årefjällen arrangerar vi fortfarande UGL utbildningar i Ottsjö. Miljön i Ottsjö stimulerar till reflexion och effektiv inlärning. Många av våra UGL deltagare säger att fjällmiljön ramar in en UGL vecka på ett fantastiskt sätt. Den vackra fjällmiljön bjuder också in till promenader och motionsaktiviteter under utbildningsveckan.

Till Östersund/Åre och Undersåker finns bra tåg och flygförbindelser. Därifrån finns flygtaxi/buss för vidare transport till Ottsjö. Vi hjälper gärna till med upplysningar om bästa sätt att ta sig till Ottsjö.

Den goda maten
Under utbildningar är det värdefullt att få mat som inte är så tung. Maten ska ge dig energi och näring som du behöver och den ska vara vacker att titta på. Om det är något som Ottsjö Fjällhotell är förknippat med så är det god mat. Mat kreatören Bertil Nilsson tillagar husmanskost med grönt och mycket finess men också med inslag av den jämtländska matkulturen baserat på bland annat fjällfisk och vilt.

Övrigt
För att läsa mer om Ottsjö Fjällhotell och Ottsjö besök gärna www.ottsjofjallhotell.se och www.ottsjo.com. För dig som reser långt har vi avtal med Ottsjö Fjällhotell som innebär att du kan anlända under söndagskvällen utan extra kostnad.